Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Συναδέλφισες / οι,
Είναι γνωστό σε όλους μας , ότι οι διευθυντές σχολείων προεδρεύουν στην διάρκεια της συνεδρίασης των συλλόγων διδασκόντων και ψηφίζουν τις προτάσεις που κατατίθενται . Η ψήφος τους μετράει διπλή μόνον σε ισοψηφία. Επίσης είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται.
Στη πλειοψηφία των σχολείων που οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδρίασαν με θέμα την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δήλωσαν απεργία-αποχή υλοποιώντας την απόφαση της ΟΛΜΕ ή δεν προσήλθαν στις συνεδριάσεις κυρίως όπου οι διευθυντές κάλεσαν συνεδρίαση συλλόγου στο τέλος του εργασιακού ωραρίου. Οι συνάδελφοι επέλεξαν να μη κατηγοριοποιήσουν τη σχολική τους μονάδα, αλλά και να μην δώσουν στην διεύθυνση του σχολείου αυτή τη δυνατότητα. Περίπου 10 σύλλογοι διδασκόντων , υλοποιώντας την απόφαση της ΟΛΜΕ (απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης – ατομικής αξιολόγησης) , αποφάσισαν να μην αναρτήσουν τίποτα στο παρατηρητήριο για να μην δώσουν στην διοίκηση την δυνατότητα να κατηγοριοποιήσει τις σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων μας από τους 10 προαναφερθέντες συλλόγους , κάποιοι διευθυντές, ακόμη και σχολείων που συνεδρίασαν και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, (πιθανά με προφορική εντολή της διεύθυνσης ή με δική τους πρωτοβουλία) ανάρτησαν ή επιχείρησαν να αναρτήσουν , σχέδια δράσης ή προγραμματισμό που πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο διδασκόντων στην αρχή της σχολικής χρονιάς και δεν αφορά την διαδικασία αυτοαξιολόγησης.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ. ) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
Ο κλάδος, μέσα απ’ τα συντεταγμένα συνδικαλιστικά του όργανα, θα είναι αμείλικτος σ’ αυτές τις πρακτικές.
Δεν έχουν θέση στο σωματείο όσων συνειδητά υπονομεύουν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στην εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών.
Θα καταγγείλει και ονομαστικά όλους όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.
Θα καλέσει τους αιρετούς στα συμβούλια κρίσεων στελεχών να «αξιολογήσουν» ανάλογα στις επόμενες κρίσεις των διευθυντικών στελεχών.
Καλούμε τους συναδέλφους μας διευθυντές, να σέβονται και να υλοποιούν όπως οφείλουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Σε αντίθετη περίπτωση θα συναντήσουν απέναντί τους το συντεταγμένο εκπαιδευτικό κίνημα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ